ikon-tel +36 1 430-3090 ikon-mail 

Teljes repertoárunkat felsorakoztathattuk a frissen átadott Galyatető Turistacentrum épületében.

Szeptember 19-én került áradásra a hazai turista élet egyik legkiemelkedőbb épülete, a Galyatető Turistacentrum.

Teljes repertoárunkat felsorakoztathattuk a frissen átadott Galyatető Turistacentrum épületében.

A közel 500 millió forint uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés nyomán hazánkban egyedülálló ökoturisztikai szolgáltatóközpont született, amely nemcsak korszerű, de környezetbarát is.Az 5 éves fejlesztés eredményeként megújult a kilátó, új festést kaptak a turista útvonalak jelölései és kb. 200 km hosszúságban kerékpárút került kijelölésre.

"A turistacentrum épületét azzal a céllal emelték eredetileg 1938-ban, hogy a galyatetői Nagyszálló kialakítása előtt kipróbálhassák, milyen módon célszerű felépíteni a javarészt andezitből álló falakat. A létesítmény számos funkciót töltött be az évek során: volt építési iroda, a hotel személyzetének a szállása, pékség, síkölcsönző, iskola és kocsiszín is, ám az utóbbi időben kihasználatlanul állt. Felújításához a tavalyi évben fogtak hozzá Kovács Csaba és Vass-Eysen Áron építészek tervei alapján.

Az épület földszintjén családias közösségi tér található, és étterem üzemel, valamint itt helyezkedik el az akadálymentesített szoba is. Az első emeleten 5 darab 2-4 ágyas, különálló, fürdőszobával ellátott szobában térhetnek nyugovóra a vendégek, a második szintet pedig a bakancsos szállás uralja. Az egylégterű helyiségben összesen 32-en férnek el a négyesével elszeparált emeletes ágyakon."

További érdekes információk olvashatók az alábbi linken:

Megtörtént a Galyatető Turistacentrum átadása

Turista - Természetjáró Magazin Különszám

 


Vissza

Optima Forma Kft.  • 

Tűzgátló ajtó, acél ajtó, beltéri ajtó

© Minden jog fenntartva.  •  Honlapkészítés