ikon-tel +36 1 430-3090 ikon-mail 

Csúszósínes ajtócsukók

Csúszósínes ajtócsukók

A csúszósínes ajtócsukók előnye, hogy nyitási nyomatékuk kisebb, így az ezekkel felszerelt ajtók nyitása nem jelent problémát a gyermekek, a mozgáskorlátozottak vagy az öregek számára sem, emellett esztétikai értékük is magasabb.

A különböző igények kielégítésére több típus áll rendelkezésre. A legalapvetőbb igények kielégítésére a TS 90 ajtócsukót ajánljuk. A legmagasabb "tudásszintű" ajtócsukó a TS 93 típus. E kettő típus között két csukó található (TS 91 és TS 92), amelyek néhány részletben térnek el az alap és a prémium csukótól.

Magas szintű igények ideális megoldása kétszárnyú ajtó esetén a TS93 ajtócsukó GSR kivitele, amelynek sínburkolata rejti a csukássorrend szabályozót. Ez a szerkezet megoldja a kétszárnyú tűzgátló ajtók önműködő záródási és az ajtószárnyak csukási sorrendjének szabályozási igényeit is.

Az ajtócsukók típustól függően szerelhetők pántoldalra, vagy pánt ellenoldalra, kültérre, vagy beltérre. A kültéri szélsőséges körülményeket beépített termosztát szabályozza. Az ajtócsukókhoz rendelhető rögzítő egység, amely az ajtószárnyat a kiválasztott szögben nyitva tartja, amíg ebből a holtpontból ki nem mozdítjuk. Ez a megoldás tűzgátló ajtó esetén nem engedélyezett, ilyenkor DORMA nyitvatartó mágnessel tudjuk az ajtót nyitott állapotában rögzíteni, amely tűz esetén elengedi az ajtólapot és a biztonságos csukást az ajtócsukó el tudja végezni.

Extra igény megoldására szolgál a TS 99 típusú ajtócsukó. Ennek felszerelésével elérhető, hogy az ajtó rendeletetésszerű használata úgy történjen, mintha ajtócsukót nem is használnánk. Ezt egy szabadon futó szerkezet oldja meg. Egy külső jelre (pl. tűzjelző rendszer) aktiválódik az ajtócsukó és amennyiben az ajtó nyitva van, becsukja azt.


Letölthető műszaki adatlapok, leírások, rajzok:

Termék  Műszaki adatlap Termék oldala
   Összehasonlító táblázat PDF  
   TS 90 ajtócsukó prospektus (angol) PDF
   TS 90 ajtócsukó prospektus (német) PDF
   TS 91 - 92 - 93 ajtócsukók PDF

Csúszósínes ajtócsukókCsúszósínes ajtócsukókCsúszósínes ajtócsukókCsúszósínes ajtócsukókCsúszósínes ajtócsukókCsúszósínes ajtócsukók
Optima Forma Kft.  • 

Tűzgátló ajtó, acél ajtó, beltéri ajtó

© Minden jog fenntartva.  •  Honlapkészítés